El Concert de Reis serà en benefici del projecte de revitalització del Barri Antic dels Carlins

El Concert de Reis serà en benefici del projecte de revitalització del Barri Antic dels Carlins

L’objectiu del Concert de Reis del Rotary Club Manresa-Bages que tindrà lloc l’11 de gener és omplir el Teatre Kursaal per tal de recollir la màxima quantitat de diners que aniran destinats a posar en marxa un projecte de dinamització cultural i de revitalització del Barri Antic de Manresa. Amb la sala Els Carlins com a punt neuràlgic del procés, es tracta de la proposta presentada per la Fundació Privada Cultura i Teatre guardonada en la tretzena edició del Premi Simeó Selga.

A través d’aquest projecte, la fundació vol fomentar l’entorn cultural i associatiu d’un dels barris més històrics de la ciutat, posant especial atenció en la promoció i la difusió del teatre. Es pretén que la cultura esdevingui un dels elements clau en la dinamització social i comercial que permeti revitalitzar el Barri Vell en totes les seves vessants. En aquest sentit, s’han proposat vàries línies d’actuació que permetran establir una xarxa de treball estable entre totes les entitats de la zona i dotar de transversalitat les actuacions que es generin.

Com a primer tast del pla estratègic de la fundació, els Pastorets de Els Carlins i associacions de comerciants del Barri Antic ja han engegat una campanya sota el lema “Manresa Batega pel Comerç” per tal de dinamitzar el comerç de la zona a través d’un joc que vincula les botigues del barri amb una de les actuacions culturals per excel·lència de Els Carlins com són els Pastorets.

D’entre les línies d’actuació proposades, la Fundació Privada Cultura i Teatre preveu, com un dels propers passos d’aquest procés, la rehabilitació d’un espai situat al carrer Sant Miquel per tal d’oferir un punt d’informació cultural fix que aglutini primerament les activitats proposades per Els Carlins i, més endavant, tota la programació que té lloc al Barri Vell.

Els Carlins

La sala Els Carlins és un dels centres culturals amb més tradició de Manresa i des dels seus orígens, a principis del segle XX, ha estat un focus del teatre manresà formant vàries generacions d’actors. Situat al carrer De la Sabateria, aquest espai està gestionat per la Fundació Privada Cultura i Teatre des de la seva constitució l’any 2006 amb l’aportació dels propietaris de l’immoble on es troba la sala.

La sala Els Carlins ha estat reconeguda sempre com un espai d’acollida permanent de diferents entitats i grups de la ciutat. En aquests moments hi resideixen: El Casal Familiar Recreatiu, el Club filatèlic i numismàtic FINUMAN, el Club Escacs Manresa, Amics de l’Art Romànic del Bages i l’Associació Caravanista del Bages.

Programa del Concert de Reis

La tretzena edició del Concert de Reis, programat amb la col·laboració de l’Ajuntament i de vàries empreses de la comarca, tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda i, com ja és tradició, l’espectacle anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigida per Josep Farré, que presentarà una proposta pròpia d’aquestes festes. Un any més, al concert hi participaran el Cor Infantil i Cor Jove de l’Escola Coral de l’Orfeó Manresà que oferiran un repertori de nadales en aquest espectacle on no hi faltaran les sorpreses i el bon humor.

L’actuació de l’Orquestra Simfònica es dividirà en dues parts. La primera començarà amb l’”Obertura de Fledermaus” de Johann Strauss, continuarà amb “El Trencanous” de Piotr Ilitx Txaikovski, el vals “Roses del Sud” també de Joahnn Strauss i “impressions camperoles” de Joaquim Serra. Per tancar aquesta primera part, s’interpretarà una suite de nadales catalanes de Salvador Brotons.

La segona part arrencarà amb “Prince Methusalem”, “Pizzicato Polka”, Banditengalopp i la polca francesa “Fledermaus”, totes de Johann Strauss. Seguirà amb la polca ràpida “Unter der Enns” d’Eduard Strauss i tancarà l’actuació “El Bell Danubi Blau” novament de Joahnn Strauss.

Les localitats per al Concert de Reis ja es poden adquirir, per 22 euros, a les taquilles del Teatre Kursaal, per telèfon 93 872 36 36 o mitjançant el web www.kursaal.cat. A més, amb l’objectiu d’aconseguir ampliar la dotació econòmica del premi, es disposa d’una FILA 0. Per això, tothom qui hi vulgui col·laborar, pot fer aportacions al número de compte de Catalunya Caixa: 2013 6010 13 0201330508. S’aconsella que en fer l’aportació s’hi faci constar el nom, a no ser que es vulgui quedar en l’anonimat.

Visita a l’exposició del Rotary

A banda del concert, el Rotary ha organitzat per el mateix diumenge 11 de gener una visita prèvia a l’Espai de la Plana de l’Om que acollirà del dia 9 al 25 de gener l’exposició “Descobreix Rotary, una tasca humanitària local i global”. Una mostra on quedarà reflectida la feina feta per l’entitat durant els seus 25 anys d’història i en la que s’aprofitarà per presentar els projectes actius en els que participa avui en dia. Un recorregut per les accions humanitàries de l’entitat tant a nivell local com internacional, des de les ajudes a la comunitat fins a la eradicació de la poliomielitis al món.




Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies..